Konfigurera din identitetsleverantör och SSO

I den här guiden får du lära dig hur du ansluter till en extern identitetsleverantör för att säkra och förenkla autentiseringsflödet för din organisation.

Innan du påbörjar den här guiden ska du se till att din organisation har en slug inställd i de allmänna inställningarna för din organisation och att du har administratörsbehörighet till din identitetsleverantör.

Ansluta identitetsleverantör och aktivera SSO

Navigera till Enkel inloggning

Klicka sedan på "Add identity provider".

I det här steget ombeds du att ange ett visningsnamn för din leverantör. Detta är vad dina användare kommer att se när de loggar in på din 360Player organisation.

Du kan också ange vilka regler som krävs, vilket innebär att du kan tvinga vissa roller att använda SSO inom din organisation.

När installationen är klar är det dags att ansluta till din identitetsleverantör genom att klicka på Manage connection i snabbmenyn.

Du kommer nu att uppmanas att välja din identitetsleverantör.

Välj den som är tillämplig för din organisation och följ stegen för att ansluta din leverantör på rätt sätt.

När du är ansluten kommer du att omdirigeras tillbaka till inställningssidan:

Observera att du nu har fått en inloggningsadress som du kan dela med dina användare för att logga in med SSO!

Viktigt att tänka på! När du har en aktiv anslutning till din identitetsleverantör går du till inställningarna och aktiverar anslutningen när du vill att SSO för inloggning ska börja påverka användarna.

Aktivering av katalogsynkronisering

När SSO-anslutningen har konfigurerats kan du fortsätta med att hantera synkronisering av data via din katalog.

Klicka på Manage directory för att komma igång och följ guiden för hur du ansluter dina datapunkter.

Mappning av anpassade data

När du har anslutit din katalog kan du mappa data från anpassade fält i din organisation.

Dessa data kommer att synkroniseras till 360Player från din katalog. Klicka på Redigera attributmappningar för att starta:

Börja med att lägga till en fältmappning

Alla anpassade fält som du har ställt in under Användarfält kommer att kunna mappa

Välj dem du vill synkronisera och ange motsvarande katalogattribut och spara sedan

Dina data kommer nu att synkroniseras från din katalog!