Att förstå de olika rollerna i 360Player

På 360Player finns det flera olika typer av konton som har olika möjligheter och funktioner inom en organisation. Vilken typ av konto du kommer att använda beror på vilken roll du har. I den här artikeln förklaras de olika typerna av konton och roller för att klargöra exakt vilken typ av konto du ska använda.

Snabb översikt

• Betalningsadministratörer har full tillgång till inställningar, användarhantering och betalningsfunktioner.
  • Administratörer har tillgång till inställningar och användarhantering, men endast betalningsadministratörer har tillgång till betalningsfunktioner.
  • Rollen Coach/personal har tillgång till funktioner för coachning och kommunikation, men har inte tillgång till användarhantering eller gruppinställningar.
  • Spelare har särskilda konton där de har tillgång till spelarfunktioner.
  • Föräldrar har konton som är kopplade till spelarkonton. De kan se scheman, videor och kommunicera med tränare.

Fördjupning per roll

Betalningsadministratörens roll

Betalningsadministratörer har full tillgång till allt som händer i en grupp. Detta inkluderar hantering av gruppinställningar, användarhantering, innehållsbibliotek med mera. Dessutom har betalningsadministratörer tillgång till 360Player's betalningsfunktioner för att skapa produkter, skicka fakturor och samla in pengar från klubbmedlemmar.

Admin roll

Administratörer har full tillgång till allt som händer i en grupp, med undantag för betalningshantering som endast kan nås från rollen betalningsadministratör ovan. Administratörer kan hantera gruppinställningar, användare i gruppen, innehållsbibliotek med mera. Administratörsrollen används vanligen av tränare, chefer och direktörer som behöver tillgång till administrativa funktioner.

Inom en klubb är det möjligt för en användare att ha en administrativ roll i en grupp och en annan roll i en annan grupp. En tränare kan till exempel ha full administrativ tillgång till sitt lags grupp men inte vara administratör på klubbnivå. Generellt sett har administratörer administratörsbehörighet för grupper under dem i klubbstrukturen men inte över dem. I den här artikeln förklaras mer i detalj hur administratörsrättigheter inom en organisation fungerar

Tränare/personalens roll

Rollen tränare/personal har tillgång till alla tränarfunktioner precis som administratörer, men har inte tillgång till vissa funktioner som laginställningar och användarhantering. Den här rollen används ofta av tränare och personal som behöver möjlighet att hantera statistik, träningsinnehåll och videoinnehåll, men som inte behöver ansvara för att hantera gruppen som helhet. Om en tränare eller personal behöver möjlighet att ändra lagfärger, logotyper eller hantera användare kan en nuvarande administratör befordra ett tränare/personalkonto till ett administratörskonto i sina inställningar för användarhantering.

Spelarens roll

Spelarkonton är relativt enkla att förstå eftersom spelarna i laget har spelarkonton. Spelarfunktioner skiljer sig från tränare/personal eller administrativa funktioner. Spelare har till exempel inte tillgång till träningsbiblioteket eftersom det vanligtvis bara är tränare som utformar träningspass. Spelare har däremot tillgång till individuella utvecklingsplaner, målformulering, video med mera.

Om en spelare också är manager i laget är det bäst att han eller hon har två konton. Ett som de kan komma åt som spelare och ett som de kan komma åt för att hantera sina manageruppgifter med en annan roll.

Föräldrarnas roll

Föräldrakonton är också okomplicerade eftersom dessa konton är kopplade till spelarkonton i plattformen. Som förälder kan du se lagkalendern, lagvideor, chatta med tränare och mycket mer.

Om en förälder också är chef i laget är det bäst att de har två konton. Ett som de kan komma åt som förälder och ett som de kan komma åt för att hantera sina chefsuppgifter med en annan roll.