Skapa bra mallar för träningspass

Utbildningsbiblioteket är perfekt för att samla och dela ditt innehåll och för att skapa mallar för dina sessioner så att du snabbt kan planera en övning. I den här artikeln vill vi visa dig hur du kan skapa mallar för snabb användning som är bra att dela inom din klubb. Innan du läser den här artikeln kan det vara bra att ha grunderna på plats. Lär dig hur du skapar ett träningspass här.

Matchdag + och - system

Många akademier över hela världen varierar sin praxis i förhållande till speldagen. Det är viktigt att ha olika fokusområden såväl som att låta spelare antingen vila eller komma i matchfokus. I den här metoden namnges träningspassen med en + eller en -, en + som indikerar mängden dagar efter en match, och en - som anger antalet dagar innan.

Det här är ett exempel på hur sessionsmallarna kan struktureras:

Observera att denna samling med namnet Football Program and Planner sparas i biblioteket Team. Det betyder att alla tränare i det här laget har tillgång till dessa mallar. Dessutom kan vyn inne i plattformen ha ändrats något. För att hitta sessionerna kan du behöva bläddra nedåt för att se dem under lagövningar.

Ensamlingsmall

Låt oss titta på en av de träningspass som har skapats. Vi väljer måndagträningspassen här.

Lägg märke till att det finns en lista för fokusområdena i denna träningspass. Det är bra att skriva ner fokusområden så att tränare som använder den här mallen förstår vad de ska fokusera på. En viktig sak att notera inom den här träningspassmallen är att den saknar faktiska övningar. Istället är övningen indelad i sex block, var och en med ett unikt tema och en beskrivning av vad som ska genomföras. Det betyder att när det är dags att använda den här mallen i en verklig övning, kan tränaren lägga till alla typer av övningar han / hon vill och som passar temat för den övergripande övningen.

Använda träningspassmallen

Vi planerar en övning med den här mallen. Först vill vi navigera till ett utbildningsevenemangoch gå till fliken Session. Här är ett steg för steg om hur du använder mallen:

1
Klicka Lägg till från biblioteket.
2
Navigera till biblioteket där du mallar. I vårt fall kan vi hitta den i Teambibliotek.  Välj den mall som du vill använda. Vi använder Måndagsmall här.
3
Sessionen kommer nu att läsas in. Det är fortfarande tomt eftersom det ska vara en mall. Klicka på Redigera om du vill börja lägga till övningar i den.
4
Nu kan vi lägga till övningar i blocken genom att klicka på Lägg till träningsknapp i varje block. Vi hittar och klickar på Övningen Radskjutning i biblioteket för att lägga till den i sessionen.

5
Fyll i alla övningar du vill ha. Det är mycket snabbt att fylla i alla luckor när de övergripande teman redan har bestämts i mallen. Klicka Spara när du är klar för att avsluta. Sessionen är nu klar!

Om du använder taggar när du skapar dina övningar är det superlätt att hitta innehåll relaterat till varje tema.