Kom igång med betalningar

I den här artikeln får du lära dig hur du kommer igång med betalningar i 360Player från att ansluta ditt konto till att konfigurera din första automatiska fakturering.

I den här artikeln:

Få tillgång till betalningar

För att komma igång med betalningar och medlemskap inom 360Playermåste du få tillgång till funktionerna. Detta kan göras genom att kontakta din 360Player tilldelad supportpersonal eller genom att skicka ett e-postmeddelande till payments@360player.com.

Tillgång till betalningar är tillgänglig för medlemmar i den högsta gruppen inom din klubbstruktur. Särskilda funktioner ställs in på utvalda personer i den gruppen som ska hantera betalningar. Vi rekommenderar att personer som kan hantera betalningar också har tillgång till organisationens bankkonton och information.

Anslut till Stripe

När du har fått tillgång till betalnings- och medlemskapsfunktionerna ser du att din meny ser lite annorlunda ut inom gruppen på den högsta nivån. På startsidan har du möjlighet att ansluta till Stripe. Stripe är en av världens ledande inom onlinebetalningsinfrastruktur, och din organisation kommer att vara ansluten till dem för att alla transaktioner ska behandlas. Det är 100% säkert och säkert. För att kunna ansluta behöver du rätt bankkontoinformation till din organisation.

Följ steg-för-steg-guiden som öppnas när du väljer att ansluta. På mindre än 10 minuter kommer all din fakturering att ställas in så att du kan börja fakturera dina medlemmar automatiskt.

När den första Stripe-uppsättningen är klar får du möjlighet att välja organisationens valuta. Det är viktigt att du väljer rätt från början. När din valuta har ställts in kan du komma igång med att ställa in dina produkter och fakturera.

Du kan alltid få ytterligare hjälp från 360Player personal för att ställa in din fakturering på rätt sätt. Vi kan hjälpa dig att märka dina fakturor, ställa in ditt utbetalningsschema och även hjälpa dig att komma igång med dina första produkter och fakturor. Skicka ett mail till payments@360player.com så hjälper vi dig.

Skapa din kontaktdatabas

Den 360Player kontaktdatabasen är ett fullständigt register över alla personer i organisationen. Om din klubb redan har aktiva användare i organisationen visas dessa automatiskt i kontaktlistan från början.

För att skapa en ny kontakt klickar du bara på knappen Ny kontakt så kan du skapa en direkt. Du har möjlighet att lägga till kontakten i en grupp, samt ange en faktureringskontakt (där alla fakturor ska dirigeras) direkt i skapandeflödet.

Konfigurera faktureringskontakter

Faktureringskontakter är en unik del av 360Player Betalningssystem. En faktureringskontakt är en kontakt som är ansluten till en annan kontakt, till exempel kan mamman till en spelare anslutas som faktureringskontakt för den spelaren. Detta innebär att alla fakturor som tilldelas spelaren automatiskt skickas till mamman istället.

Du kan lägga till en faktureringskontakt när du skapar en ny kontakt, men du kan också navigera till vyn Enskild kontakt genom att klicka på en kontakt i kontaktlistan och redigera faktureringsinformationen för att tilldela en faktureringskontakt där.

Vi rekommenderar att du ansluter alla dina faktureringskontakter innan du börjar med fakturering.

Skapa din första produkt

När dina kontakter har konfigurerats kan vi komma igång med att skapa produkter. Navigera till produktvyn och kom igång genom att ställa in en ny kategori genom att klicka på knappen Ny kategori. I vårt exempel kommer vi att skapa en kategori för klubbmedlemskap, samt en kategori för kit och utrustning.

När våra kategorier har skapats skapar vi våra produkter genom att klicka på knappen Ny produkt. Följ anvisningarna och ange en kategori, en titel och en beskrivning av produkten.

Produktprissättning

På varje produkt kan vi lägga till flera priser. Vi kan till exempel flera återkommande priser för olika faktureringscykler. Vi kan låta våra kunder betala en månadsavgift på $ 20, eller ett årligt pris på $ 220. Prisnivåerna och eventuella fördelar för att betala mer i förväg är naturligtvis upp till dig. Återkommande priser genererar prenumerationer för dina kunder när de köps. Du kan också skapa en engångsprissättning, vilket innebär att inga prenumerationer skapas genom dessa priser.

I vårt exempel ställer vi in två prisalternativ för vårt medlemskap.

Du har också möjlighet att ange en standardskattesats för varje pris. Skattesatser ställs in på fliken Skatter på sidan Produkter.

Skapa din första faktura/prenumeration

Vi har nu anslutit till Stripe, skapat vår kontaktdatabas och ställt in våra produkter och prissättningsalternativ. Nu är det dags att skapa några betalningar!

Du kan antingen välja flera kontakter i kontaktlistan och använda knappen Åtgärderför att skicka en faktura, eller klicka på knappen Ny order på sidan Faktura/Prenumeration som finns under Betalningar på menyn.

1

Välja fakturamottagare

Det första steget i faktureringen är att bestämma vem som ska få fakturan. Vi har två alternativ:
  1. Skicka en faktura till varje kontakt
    Det här alternativet skickar en unik faktura till faktureringskontakten för varje tilldelad användare.
  2. Summera allt och fakturera en kontakt
    Det här alternativet genererar en faktura/prenumeration för alla tilldelade kontakter och skickar dem till en faktureringskontakt som vi väljer i samma steg. (Tänk om en sponsor ska betala för 10 spelares kit.)
2

Välj kontakter

När vi har valt mottagaralternativ väljer vi de kontakter som vi vill tilldela produkter till. Dessa produkter kommer att visas på varje kontakts profil så att vi vet vem som har köpt vad. Om vi valde alternativ 1 i mottagarsteget skickas alla fakturor som skapas till varje tilldelad kontaktfaktureringskontakt.
3

Tilldela produkter

Nu kan vi välja produkter som vi vill lägga till i fakturan/abonnemanget. Klicka på Lägg till produkter kan vi antingen skapa en ny produkt eller välja en från biblioteket. Om vi väljer en produkt som har flera prisalternativ måste vi också välja vilket prisalternativ vi vill fakturera. Om vi väljer ett återkommande pris kommer 360Player automatiskt att skapa en prenumeration som kontinuerligt fakturerar varje tilldelad kontakt under den givna faktureringscykeln.

4

Inställningar för fakturor och prenumerationer

Det sista steget är att fastställa villkoren för vår faktura/prenumeration. Den allmänna inställningen gör det möjligt för oss att ändra fakturaens förfallodatum samt skicka en beskrivning tillsammans med fakturan. Om vi väljer ett återkommande pris får vi några alternativ för att schemalägga prenumerationen, ange ett slutdatum om det behövs eller lägga till en utvärderingsversion. Om vi lägger till en provperiod skickas den första fakturan på prenumerationen efter den första provperioden.

Automatisk laddning - Om du aktiverar automatisk debitering försöker du automatiskt dra av pengar från kundens bankkonto eller kort varje faktureringsperiod. När du skapar en ny prenumeration betalar din kund alltid den första fakturan manuellt, och följande betalas automatiskt. Du kan ändra inställningarna för automatisk laddning när du redigerar en befintlig prenumeration.

Klicka på Skicka faktura för att slutföra flödet när du är klar.

5. Klart!

Vi har nu skapat våra första fakturor/prenumerationer. De hittar du nedan Betalningar i din meny. Alla fakturor kommer att vara i ett utkaststeg i en timme innan de slutförs och skickas automatiskt, så du har möjlighet att hitta eventuella fel.