Skapa en faktura/prenumeration

När vi har anslutit till Stripe, skapat vår kontaktdatabasoch ställt in våra produkter och prissättningsalternativär det dags att skapa några betalningar!

Du kan antingen välja flera kontakter i kontaktlistan och använda knappen Åtgärder för att skicka en faktura, eller klicka på knapparna Ny faktura/Ny prenumeration på de faktura-/prenumerationssidor som finns under Betalningar på menyn.

Alternativ 1 (från kontaktens lista med förvalda kontakter):

Alternativ 2 (från listan Fakturor/prenumerationer):

1. Välja fakturamottagare

Det första steget i faktureringen är att bestämma vem som ska få fakturan. Vi har två alternativ:

1. Skicka en faktura till varje kontakt
    Det här alternativet skickar en unik faktura till faktureringskontakten för varje tilldelad användare.
  2. Summera allt och fakturera en kontakt
    Det här alternativet genererar en faktura/prenumeration för alla tilldelade kontakter och skickar dem till en faktureringskontakt som vi väljer i samma steg. (Tänk om en sponsor ska betala för 10 spelares kit.)

2. Välj kontakter

När vi har valt mottagaralternativ väljer vi de kontakter som vi vill tilldela produkter till. Dessa produkter kommer att visas på varje kontakts profil så att vi vet vem som har köpt vad. Om vi valde alternativ 1 i mottagarsteget skickas alla fakturor som skapas till varje tilldelad kontaktfaktureringskontakt.

3. Tilldela produkter

Nu kan vi välja produkter som vi vill lägga till i fakturan/prenumerationen. Genom att klicka på Lägg till produkter kan vi antingen skapa en ny produkt eller välja en från biblioteket. Om vi väljer en produkt som har flera prissättningsalternativ måste vi också välja vilket prissättningsalternativ vi vill fakturera.

Om vi väljer ett återkommande pris, 360Player skapar automatiskt en prenumeration som kontinuerligt fakturerar varje tilldelad kontakt i den angivna faktureringscykeln.

4. Faktura- och prenumerationsinställningar

Det sista steget är att fastställa villkoren för vår faktura/prenumeration. Den allmänna inställningen gör det möjligt för oss att ändra fakturaens förfallodatum samt skicka beskrivning tillsammans med fakturan. Om vi väljer ett återkommande pris får vi några alternativ för att schemalägga prenumerationen, ange ett slutdatum om det behövs eller lägga till en utvärderingsversion. Om vi lägger till en provperiod skickas den första fakturan på prenumerationen efter den första provperioden. Klicka på Skicka faktura för att slutföra flödet när du är klar.

5. Klart!

Vi har nu skapat våra första fakturor/prenumerationer. De hittar du nedan Betalningar i din meny. Alla fakturor kommer att vara i ett utkaststeg i en timme innan de slutförs och skickas automatiskt, så du har möjlighet att hitta eventuella fel.